بتن و ساختمان های بتنی از جمله سیستم های ساختمانی میباشند که در ایران به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. این دسته از ساختمانها در اثر ضعف سازه ، مرور زمان و همچنین اشکالات اجرایی نیاز مبرمی به بهسازی و مقاوم سازی پیدا میکنند. روش های مختلفی برای بهسازی و مقاوم سازی این دسته از ساختمانها موجود است و یکی از این روش ها استفاده از الیاف FRP میباشد. مقاومسازی و بهسازی لرزه ای سازه ها در کشور ایران که بر روی گسل های زلزله واقع است امری مهم و اجتناب ناپذیر میباشد. استفاده از فنآوریهای جدید در بهسازی لرزه ای سازه هابه عنوان رویکرد نوین باید در نظر مهندسان سازه قرار داشته باشد.
از ویژگی های اصلی کامپوزیتهای پلیمری می توان مقاومت مناسب در برابر خوردگی، سادگی اجرا در محل نصب و سبکی آنها را برشمرد. عامل دیگر در گسترش کاربری مصالح FRP روند کاهش قیمت این مصالح میباشد. استفاده از مصالح FRP در صنعت ساختمان در مقیاس جهانی سابقه طولانی ندارد و توسعه این فناوری در صنعت ساختمان به حدود سه دهه پیش بر میگردد. سابقه استفاده از مصالح FRP در صنعت ساختمان کشور ایران به حدود یک دهه میرسد اما امروزه استفاده از کامپوزیتهای با زمینه پلیمری در بهسازی سازه های بتن آرمه از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است که دلیل اصلی آن نیاز به افزایش عمر بهره برداری و ارتقای اساسی زیرساخت ها در تمامی نقاط دنیا میباشد.
سیستم های FRP از اجزای مشخصی ساخته شده میشوند این اجزا عبارتند از:
1- الیاف مسلح کننده الیاف FRP
2- چسب های پلیمری
وظیفه اصلی الیاف FRP فراهم نمودن سختی و مقاومت در عضو تقویت شده می باشد .به طور معمول از چهار نوع الیاف مسلح کننده استفاده می گردد که عبارتند: