بکارگیری ترمزهای اصطکاکی اقتصادی ترین روش برای جذب انرژی جنبشی یک جسم متحرک است. میراگر های اصطکاکی که در سال 1979 ابداع شده اند مانند ترمزهای اصطکاکی عمل کرده و معمولا در بادبند ها نصب میشوند. انرژی زلزله صرف غلبه بر اصطکاک موجود در سطوحی که روی هم میلغزند میشود. ساختن و نصب این میراگر ها از سایر انواع میراگرساده تر است. در مقاوم سازی سازه های کوتاه و متوسط دربرابر زلزله از این نوع میراگر ها به وفور استفاده میگردد.
میراگرهای اصطکاکی چرخشی و میراگرهای اصطکاکی پال (Pall) از متداول ترین انواع میراگرهای اصطکاکی میباشند .
آلیاژهای نیکل – تیتانیوم بیشترین استفاده را در این میراگر ها دارند . ساختار میکروسکپی آلیاژ بکار رفته نیکل – تیتانیوم شامل دو فاز است، یکی فازآستنیت که در سطح انرژی بالا پایدار است و کرنش کمی دارد. دیگری فاز مارتنزیت که در سطح انرژی پایین پایدار است و کرنش تغییر فاز در آن روی میدهد. تغییر فاز مارتنزیتی یک تغییر فاز جامد – جامد بدون دیفیوژن (نفوذ بین فازها ) است تغییر فرم میکروسکپی و ماکروسکپی آلیاز را در بر دارد و با حرارت دادن قابل بازگشت میباشد. این میراگرها در کنترل لرزه ای موضعی کاربرد دارند.
در این میراگرها به منظور اتلاف انرژی از سرب یا فولادهایی که نقطه تسلیم پایینی دارند استفاده میشود. این فلزات هنگام لرزش زمین مکررا تغییر شکل پلاستیک میدهند. همچنین سیکل خستگی آنها کوتاه است. این فلزات یا آلیاژها بهتر است قابلیت جوشکاری هم داشته باشند. استفاده از این میراگر هم در باد بند ها متداول است. این میراگرها باعث میشوند سازه هنگام لرزش رفتار خطی داشته باشد و رفتار غیر خطی با تغییر فرم پلاستیک فلز در میراگر تمرکز داده میشود. این میراگرها در مقاوم سازی سازه های کوتاه و متوسط در مقابل زلزله مورد استفاده قرار میگیرند.
این میراگرها مشابه کمک فنر خودروها بر اساس میرا کردن انرزی هنگام عبور یک مایع ویسکوز (لزج) از یک سوراخ ریز یا شکاف باریک عمل میکنند. این عمل باعث پیدایش فشار میرایی و ایجاد نیرو میشود. این نیروهای میراگر90 درجه با نیرو هایی که در زلزله سبب جابجایی سازه میشوند اختلاف فاز دارند. میراگرهای ویسکوز میتوانند شتاب طبقات ساختمان را در زلزله حدود %50 کاهش دهند. این میراگرها همراه جداگرهای لرزه ای در فنداسیونها و بادبندهای جناغی و قطری بکار میروند. این میراگرها میتوانند در مقاوم سازی اکثرسازه ها دربرابر باد و زلزله بکار روند.
سیستمهای الاستومر (لاستیك طبیعی)
سیستمهای لاستیكی طبیعی و مصنوعی با میرایی كم
سیستم جداگر لاستیكی با هسته سربی LRB
سیستمهای لاستیك طبیعی با میرایی زیاد HDNR
مقاوم سازی با ميراگرهای اصطکاکی
مقاوم سازی با ميراگرهای تسليمی
مقاوم سازی با ميراگرهای آلياژی SMA
مقاوم سازی با ميراگرهای ويسکوز
مقاوم سازی با آئین نامه ACI 440.2R-02
مقاوم سازی با آئین نامه ISIS – CANADA
مقاوم سازی با توصيه های JSCE 2000
مقاوم سازی با راهنمای JBDPA 1999
مقاوم سازی با راهنمای BRO94 1999
مقاوم سازی با استاندارد CSA-S806 2002
مقاوم سازی با آئين نامه Eurocode 8
مقاوم سازی با دستورالعمل JBDPA
شرکت عمران صنعت آوا
دفتر مرکزی: تهران، ميدان دکتر فاطمی (جهاد)، ابتدای خیابان شهید گمنام، جنب تالار وزارت کشور، ساختمان یاس، پلاک 26، طبقه سوم، واحد 18
تلفن: 88978345 و 88978346
فاکس: 88992245-021
info @ omransanatava . com
www.osa-frp.com
نماينده فروش: شرکت مقاوم تدبیر قشم
منطقه آزاد قشم، درگهان، مجتمع تجاری دریا، طبقه اول، واحد C41-2174
تلفن و فاکس: 5226880-0763
www.mtqeshm.ir
کانال تلگرام ما: omransanatava@