در مواردی برای تقویت عضو لازم است میلگرد یا پیچ در داخل بتن كاشته شود. در اكثر موارد عمل كاشت باید طوری انجام پذیرد كه مقاومت گیرایی بیش از مقاومت كششی میلگرد یا پیچ باشد، به میلگرد یا پیچ كاشته شده در بتن اصطلاحاً میخچه گفته میشود.
در كارهای ساختمانی به علت فراموشی در تعبیه ریشههای ستون ، اجرای ستون در محلهایی غیر از محل استقرار ستون در نقشه، رفع خطا در محل میلگردهای انتظار و بالاخره عملیات بهسازی از این روش استفاده میشود.
برای كاشت میلگرد ابتدا سوراخی به قطر بزرگتر از قطر میلگرد و به طول مهاری آن و یا بیشتر به كمك دستگاه مغزهگیر، در بتن ایجاد میشود و داخل آن با حجم مناسب چسب اپوکسی پر میگردد. چسبهای اپوكسی قدرت گیرش فوقالعاده زیاد دارند. بنابراین آنها را نمیتوان به صورت تركیب كامل بستهبندی و حمل نمود، زیرا به سرعت میگیرند و فاسد میشوند. چسبهای اپوكسی به صورت دو یا سه جزئی حمل میگردند . در بعضی حالات این مواد بصورت تفكیك داخل كپسول تعبیه میشوند . كپسول را وارد سوراخ كرده و میلگرد را به درون سوراخ میكوبند، مواد در همان جا با هم تركیب شده و چسبندگی به وجود میآید. در بعضی موارد اجزاء چسبهای اپوكسی در داخل نازل تركیب و سپس درون سوراخ تزریق میگردند.
مراحل كاشت به شرح زیر است:
1- محاسبه برایابعاد سوراخ استقرار پیچ و یا میلگرد ،
2- ایجاد سوراخ مورد نیاز با ابزار مناسب،
3- تمیز نمودن گرد و غبار ناشی از حفاری با استفاده از دستگاه مكنده یا برس موئی،
4- زدودن هرگونه چربی و مواد روغنی، دانههای سست و یا سطوح فاقد استحكام و رطوبت از سطوح داخلی سوراخ،
5- تركیب نمودن اجزا چسب اپوكسی درون نازل،
6- تزریق چسب تا میزان دو سوم حجم حفره،
7- فرو بردن پیچ یا میلگرد به صورت چرخشی داخل سوراخ،
8- تمیز نمودن مواد اضافی بیرون ریخته از دهانه سوراخ با كاردك و یا ابزار دیگر،
9- زمان عملآوری بر اساس درجه حرارت محیط میباشد كه پس از گذشت این زمان، بارگذاری قابل اعمال است.